Domafon

Provocări decorative cu DOMAFON

Domafon Provocări decorative cu DOMAFON

De câte ori nu ne imaginăm cum propria locuință capătă un aer nou, proaspăt? Cum ar fi dacă livingul ar lua o altă înfățișare, dacă scaunele, fotoliile, canapeaua sau colțarul și-ar schimba dintr-odată aspectul? În fond, asta ar fi o variantă mai la îndemână de a aduce o schimbare căminului tău fără a fi nevoie de redecorări ample și costisitoare. Răspunsul la o astfel de provocare de design interior e simplu: apelăm la materiale de tapițerie și putem jongla ușor cu stilurile decorative moderne sau clasice, cu ideile îndrăznețe ce ne trec prin minte.

Varietatea de texturi, culori, imprimeuri e principalul avantaj al materialelor de tapițerie. În același timp, alegerea materialului e o decizie nu tocmai ușoară. Ce se potrivește mai bine, piele sau stofă? De ce aș alege unul din materiale în detrimentul celuilalt? O serie de întrebări a căror răspunsuri ne pot fi oferite de unul din specialiștii în domeniu: DOMAFON (în Timișoara, str. Martir Cernăianu nr. 6 sau online, pe www.domafon.ro.).

Funcționalitate, confort și estetica produselor – acestea sunt atuurile ce recomandă DOMAFON ca un partener ideal când vine vorba de amenajarea și decorarea spațiilor. La DOMAFON găsim o varietate de materiale de tapițerie, de la stofe și plușuri, până la imitație de piele și chiar piele naturală. Și pe lângă materiale, găsim și idei de amenajare, sfaturi practice și consiliere pentru ca rezultatul final să reprezinte dorința fiecăruia din noi transpusă în realitate. În linii mari, am putea reține câteva detalii referitoare la textura materialelor de tapițerie. Detalii care să ne ajute, evident, în alegerea celor potrivite pentru modificările decorative ce urmează să le facem. Bumbacul, de pildă, se comportă mai bine în timp decât alte țesături din categoria lui, deoarece are fibre groase și o compoziție mai densă. Din bumbac pot fi produse multe tipuri de stofe, ca și din mătase: satin, organza, dantelă, sifon, tafta, demni etc. Punctul forte al tapițeriilor din stofă îl constituie diversitatea modelelor și al culorilor imprimate, iar dezavantajul ar putea fi sensibilitatea materialului atunci când intră în contact cu lichidele sau mizeria în general. De cealaltă parte a baricadei se situează tapițeriile din piele, care ies în evidentă prin rafinament și rezistență la impurități, dar au ca dezavantaje sensibilitatea față de lucrurile ascuțite și faptul că pielea poate fi rece sau „lipicioasă” la atingere, în funcție de temperatura camerei.

Oricare ar fi varianta aleasă, schimbările de decor sunt o soluție creativă și distractivă deopotrivă de a reinventa orice spațiu. Trebuie doar să decizi ce anume și cum vrei să schimbi! Pentru restul detaliilor, poți apela cu încredere la DOMAFON și împreuna veți găsi formula magică de a împrospăta orice ambient.