Domafon

Este imposibil sa iubesti viata atunci cand nu poti dormi!

Domafon Este imposibil sa iubesti viata atunci cand nu poti dormi!

Dureri de spate? Mare atentie cand alegeti salteaua! Somnul de refacere este acela care ne ia cu mana oboseala si ne aduce o stare de bine generala. Daca pana acum doar experienta si dovezile empirice veneau cu argumente asupra influentei pe care salteaua o poate avea asupra sanatatii, cercetarile stiintifice din ultimii ani confirma acest lucru. Ideea cea mai raspandita printre specialisti in ortopedie este aceea ca o saltea cu cat este mai dura, cu atat ofera avantaje mai mari celor care sufera de dureri lombare, probleme de spate sau cervicale, lucru demonstrat de Universitatea Sapienza din Roma pe un esantion de 313 persoane. Durerea de spate de care sufereau era cronica si aspecifica, adica nu avea la baza cauze clare sau alte patologii. Pacientii manifestau durere in timp ce erau intinsi, la trezire, precum si in timpul activitatii cotidiene. Saltea dura. Dar cat de dura? Fiecarui participant i s-a cerut sa schimbe propria saltea cu una de o duritate superioara. Pentru a evita evaluarile conditionate sau vindecarile miraculoase, cercetatorii au tinut secret tipul de saltea atat fata de pacienti, cat si fata de specialistii care monitorizau evolutia durerilor de spate ale participantilor. Folosind o scara standard a Comunitatii Europene, duriatea saltelelor putea fi medie sau inalta. Dupa 90 zile au fost evaluate intensitatea durerii la trezire, precum si dupa ridicarea din pat. In ambele grupuri s-a constatat o ameliorare. 89% din cei care au dormit pe o saltea dura, respectiv 70% din cei care au dormit pe saltea cu duritate medie, au confirmat reducerea durerii in timp ce erau inca intinsi si 57% din pacientii din ambele grupuri nu au mai avut dureri la ridicarea din pat.

Se spune ca metalul din saltelele cu arcuri absoarbe electricitatea statica din corpul nostru pe durata somnului. In timp, arcurile pot incepe sa se lase, fapt ce poate avea consecinte negative asupra coloanei vertebrale. O alternativa a saltelelor cu arcuri sunt cele din poliuretan, latex natural si viscolattex(memory).

Memory este un material termosensibil care reactioneaza usor la caldura corpului. Acest fapt e important mai ales in cazul persoanelor usoare, care pot astfel sa se bucure de adaptarea progresiva a suprafetei de contact a saltelei la propriul corp, lucru realizabil in trecur doar cu o saltea foarte mare care insa nu era in masura sa sustina coloana vertebrala. Memory ofera asadar posibilitatea unui contact cat mai mare a corpului cu salteaua si, in acelasi timp, prin materialul Psi o sustinere sanatoasa a coloanei vertebrale.