Domafon

Alegerea mobilierului tapitat

Domafon Alegerea mobilierului tapitat

Alegerea mobilierului tapitat

Fie ca este vorba de o canapea executata la comanda sau reconditionarea unor piese de mobilier tapitate, alegerea materialelor poate fi pe cat de distractiva pe atat de derutanta.

Materialele pentru tapiterie sunt disponibile intr-o larga varietate de modele, culori, calitati si preturi. Asadar fiti siguri de ceea ce doriti sa obtineti si cum veti utiliza respectiva piesa de mobilier inainte de a cumpara. Luati in considerare nivelul de uzura si modul de utilizare al mobilierului tapitat. De asemenea tineti cont si de modul de ingrijire pe care doriti sa il acordati si durata de viata pe care o asteptati de la viitoare piesa de mobilier tapitata.

Clientii in general presupun ca mobilierul va fi durabil si va indeplinii propriile lor criterii cu privire la aspect si intretinere. Aceste premise insa nu sunt tipice si depind foarte mult de materialele alese si calitatea executiei.

Unele tipuri de materiale pentru tapiterie sunt mai potrivite in anumite zone de utilizare. Tineti cont de locul in care este amplasat mobilierul si modul de utilizare al acestuia. Mobila din zonele cu trafic intens (precum camera de zi si bucataria) trebuie sa fie durabila si usor de intretinut. Textilele elegante cu modele complexe se potrivesc mai mult zonelor cu utilizare mai redusa.

Alegeti mobilierul tapitat tinand cont de calitatea acestuia in zona de pret pe care o doriti. Totusi nu inseamna ca daca bugetul este limitat, trebuie sa cumparati ceva ieftin si de proasta calitate. Acordati o atentie sporita la ceea ce doriti si asteptati de la repsctiva piesa sau ansamblu de mobilier. Definiti clar aceste lucruri si identificati criteriile pe care le considerati cele mai importante.

Nu plecati de la considerentul ca toate obiectele din incapere trebuie sa aiba acelasi stil si aceeasi culoare, in special nu toate tapiteriile trebuie sa fie identice. Modelele diferite pot fi foarte compatibile in combinatii si puteti obtine un stil deosebit si unic.