Domafon

Cum ne alegem salteaua?

Domafon Cum ne alegem salteaua?

Fiecare dintre noi are un ritm propriu de viață, un mod de lucru și o modalitate de a se relaxa și a se odihni. Dacă ne referim strict la partea de odihnă și relaxare, dormitorul e zona supremă pentru acest lucru. Fie că vorbim de o pauză luată în timpul zilei, fie că ne referim la odihna din timpul nopții, avem nevoie de un somn odihnitor, comfortabil, care să ne reîncarce bateriile.

Orice dormitor “echipat” corespunzător cuprinde pe lângă un mobilier personalizat și detalii decorative pe placul nostru și un pat. Un pat cu o saltea. Ei bine, despre cum ne alegem salteaua vorbim de această dată. Salteaua este fără îndoială elementul cheie pentru un somn odihnitor. DOMAFON vă propune o varietate de modele de saltele care întrunesc factorii obligatorii necesari unui somn bun. Și anume: asigură un confort excelent și sprijin pentru întregul corp, cu o senzație de fermitate sporită ce permit o circulație sanguină superioară. Vă sunt puse la dispoziție trei game mari de astfel de produse: Tempur, Permaflex și Domafon (gamă proprie de saltele), fiecare cu avantajele și beneficiile specifice.

De cele mai multe ori, pozițiile incorecte adoptate în timpul somnului și datorate în cea mai mare parte saltelei pe care dormim pot fi principala cauză pentru dureroasele afecțiuni ale coloanei vertebrale cum ar fi scolioza, artroza, crampele musculare. Nici momentele de adormire cu dificultate, trezirea devreme sau bruscă, stările de încordare în întreg corpul nu sunt aspecte de neglijat. Tocmai de aceea se impune atenție când ne alegem salteaua. Dincolo de aspectele de marketing deja prezente pe piața de profil, care scot în evidență mai mult sau mai puțin anumite caracteristici ale unor saltele, este foarte important să analizăm care din trăsturile acestor saltele pot fi reale beneficii pentru noi în momentul în care ne achiziționăm o saltea.

Ca să fim mai expliciți, să facem un exercițiu de analiză pe două din modelele propuse de Domafon, din game diferite.
O primă opțiune ar putea fi salteaua Tempur Sensation 19, o saltea inovatoare de 19 cm care combină senzația și mobilitatea unei saltele tradiționale cu arcuri cu suportul unic, durabil, oferit de materialul TEMPUR. Caracteristicile produsului le găsiți în orice moemnt online, pe www.domafon.ro. Care sunt beneficiile pe care salteaua Tempur Sensation 19 ni le aduce? De ce e o saltea optimă pentru noi? Iată de ce! Materialul Tempur se mulează pe forma și poziția exactă a corpului pentru a oferi gâtului, spatelui, umerilor și picioarelor susținerea de care au nevoie, lăsând coloana vertebrală să se odihnească în cea mai bună poziție naturală. Primul beneficiu: confort sporit în timpul somnului (te miști ușor și dormi confortabil). Mai departe. E o saltea ușor de întreținut, nu trebuie întoarsă sau răsucită și poate fi folosită pe o bază de pat reglabilă. Al doilea beneficiu: adaptabilitate la orice tip de pat și ușurință în întreținere de-a lungul timpului. Continuăm. Husa este detașabilă, din velur, și este confecționată din 75% bumbac și 25% polyester, este tratată antimicrobian, este hipoalergenică și lavabilă la 60°C. Al treilea beneficiu: husa împiedică dezvoltarea microorganismelor și oferă o prospețime sporită, sporește ușurința în întreținere a saltelei. Ca un mic detaliu suplimentar, are o garanție de 15 ani. Ce ziceți, își merită banii?

O altă opțiune ar putea fi din gama Permaflex, de exemplu, salteaua Excels. Salteaua Permaflex Excels este orientată spre cei ce caută o saltea ce oferă cele mai noi tehnologii și cel mai bun sprijin. Structura este compusă din 800 de arcuri individuale împărțite în 7 zone diferite de portanță. Salteaua este echipată cu sistemul Permaflex Air System ce asigură o ventilație corespunzătoare. Partea de iarnă are un strat suplimentar de cașmir, iar partea de vară un strat de pânză. Revoluționar în cazul gamei Permaflex e spuma memory, rezultat al unui centru italian de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor folosite în conceperea materialelor. Beneficiile și în acest caz sunt multiple și de importanță majoră pentru un somn odihnitor: fibrele folosite pentru realizarea saltelelor și a părții de matlasare a acestora au ca rol stimularea celulelor nervoase cu scopul de a îmbunătăți starea de spirit, de a oferi armonie, o senzație de relaxare senzorială deplină, de a contrasta stresul. Touch Foamul cu uleiuri esențiale folosit în conceperea saltelelor Permaflex este antiseptic, antibacterian, cu proprietăți aromaterapeutice. Mail mult, Permaflex a ales să folosească pentru realizarea produselor sale o fibră multifuncțională cu particule microscopice în bioceramică și nanoparticule de argint, care favorizează circulația sângelui și întăresc sistemul imunitar. Iar în ceea ce privește matlasarea saltelelor, se folosesc fibre naturale de înaltă calitate: lână sau lână cashmere, bumbac sau in.

Și lista beneficiilor pentru fiecare model de saltea propus de Domafon poate continua. Important este să reținem că odihna e o necesitate și că alegerea unei saltele bune nu e un moft, e un “must have” al societății în care trăim, al stresului la care suntem supuși, al ritmului de viață alert.