Domafon

Redecorare și retapițare

Domafon Redecorare și retapițare

După cum sugerează și numele, camera de zi este ușor una dintre cele mai importante camere din casele noastre. Spre deosebire de subsoluri, bucătării sau băi, camera de zi este de obicei primul nostru gând când vine vorba de decorarea unei case noi. În același timp, camerele de zi trebuie să fie unul dintre cele mai versatile spații din casa ta. Aceștia își asumă mai multe roluri diferite care pot face că obținerea decorului să fie corectă, o provocare.

Tapițarea unei piese de mobilier nu este potrivită doar atunci când vă mutați într-o casă nouă și doriți un stil nou sau când canapeaua dvs. este deja uzată. La fel cum mâncarea și machiajul au propriile date de expirare, la fel și mobilierul pentru casă.

Recondiționarea mobilei este unul dintre cele mai populare trenduri în amenajările de interior. De multe ori, punctul central al unui decor elegant și original poate fi tocmai acel obiect cu o poveste impresionanta, care era cât pe-aci să fie aruncat, când doua mâini dibace i-au redat strălucirea și funcționalitatea.

Daca ai un fotoliu, o canapea sau câteva scaune vechi, care iți sunt dragi și pe care vrei să le integrezi în noua amenajare a locuinței tale, însă tapițeria acestora este departe de a fi prezentabila, nu te grăbi să le arunci.

Daca facem referire la cost, retapițarea este mai puțin costisitoare decât achiziționarea unei piese noi de înaltă calitate. Sigur, pentru costul retapițeriei, puteți achiziționa probabil o piesă de mobilier nouă, ieftină, slab realizată. Dar, de fapt, de ce ați face asta?

Atunci când refaceti mobilierul vechi, faceti o favoare mediului. Nu este nevoie să folosiți rame și arcuri noi, astfel încât  exista mai puține deșeuri pentru a fi introduse în gropile de gunoi. În plus, nu este nevoie să folosiți lemn sau oțel nou. Se consumă mai puține resurse naturale. Retapițarea este un mod de a readuce  la viata mobilierul vechi într-o piesă nouă.

Calitate. Dacă piesa dvs. actuală are un cadru din lemn de esență tare, arcuri elicoidale, perne din puf sau arc, cu siguranță este o piesă de înaltă calitate și un bun candidat pentru retapițare. Detaliile depășite pot fi ușor schimbate sau eliminate de către un tapițer calificat. Stofa plusată, nasturii, pionezele si detaliile din piele naturala sau imitatie de piele pot oferi piesei dvs. de mobilier o noua viata si un design contemporan.